Stezka korunami stromů Lipno / Média a partneři / Tiskové zprávy / Atraktivní cíl pro školní výlety – Stezka korunami stromů Lipno

Lipno nad Vltavou 22.2.2013

Neuvěřitelný výhled na Šumavu a za dobrého počasí i sousední Alpy, didaktické interaktivní zastávky, adrenalinové sekce a nejdelší suchý tobogán v České republice, to vše v sobě spojuje největší novinka loňského roku na Lipně, ale i celorepublikový unikát – Stezka korunami stromů Lipno. Za osm měsíců jejího fungování se stala jedním z nejoblíbenějších cílů jednodenních školních výletů.

Stezka korunami stromů Lipno je první a jediná v České republice a může se pochlubit oceněním „Novinka roku 2012“. Měří 675 m a je zakončena 40 m vysokou vyhlídkovou věží. Za maximálního stoupání 2 – 6 % se návštěvníci na stezce dostanou až do 24 metrové výšky. Opravdovým unikátem je 52 metrů dlouhý tobogán s převýšením 24 metrů. „Tobogán je jedním z nejočekávanějších vrcholů každého školního výletu a lze jej využít i opakovaně. Návštěvníci mohou vystoupat po točitém schodišti, aniž by museli procházet opět celou Stezku,“ upřesňuje Filip Pekárek, ředitel společnosti Stezka korunami stromů Lipno a doplňuje: „ Stezka korunami stromů  je projektem, který v sobě kombinuje poučení i zábavu. Díky tomu, že je šetrně zasazena do stávajícího lesa, je možné pozorovat nesčetné životní formy, o kterých se žáci učí ve škole,  z jedinečné perspektivy.“

Stezka je otevřená celoročně, je kompletně bezbariérová a samozřejmostí je poskytnutí zvýhodněného vstupného pro školy.  „Myslím si, že Stezka korunami stromů Lipno je ideálním cílem pro jednodenní výlety všech typů škol. A to nejen pro svoji jedinečnost, netradiční pojetí a kombinaci adrenalinových a didaktických prvků. Další výhodou je, že její okolí nabízí širokou škálu sportovního a kulturního vyžití stejně jako potřebný komfort a kapacity doplňkových služeb, “ uzavírá pozvánku Pekárek.

Marcela Haladejová, tel.: +420 601 505 155 či email marketing@stezkakorunamistromu.cz