Stezka korunami stromů Lipno / Média a partneři / Tiskové zprávy / LIPNO SPORT FEST VRCHOLÍ, NÁVŠTĚVNÍKY ČEKÁ V PÁTEK VELKOLEPÁ AUDIOVIZUÁLNÍ SHOW VLTAVA ŽIJE ŽIVLY

V sobotu 17. srpna začala v Lipně nad Vltavou devítidenní akce s názvem LIPNO SPORT FEST.

Na programu 7. dne festivalu, tedy na páteční večer, je audiovizuální show Vltava žije Živly, během které se nad hladinou lipenského jezera objeví projekce do velkoplošné vodní stěny, laser show, flyboards neboli letci na vodě a také výpravný ohňostroj doprovázený hudbou.

2. ročník devítidenního festivalu, který je spojením sportu a kultury, je nad očekávání úspěšný. Návštěvníci Lipna mají možnost absolvovat kurzy in-line bruslení, windsurfingu, vyzkoušet si jízdu na paddle boardu, otestovat brusle či běžecké boty a mnohé další. Navíc jsou pro děti i jejich rodiče jsou připraveny divadelní pohádky a koncerty.

Na pátek 23. srpna jsme pro návštěvníky Lipna a LIPNO SPORT FESTu připravili jedinečnou audiovizuální show s názvem Vltava žije Živly, která už letos proběhla v Českých Budějovicích, Hluboké nad Vltavou a Týně nad Vltavou. Nad hladinou lipenského jezera se ve 21.30 hodin na zhruba 40 minut objeví projekce do velkoplošné vodní stěny, laserová show, letci na vodě a také výpravný ohňostroj doprovázený hudbou,“ informovala Jitka Fatková ze společnosti LIPENSKO, která je organizátorem LIPNO SPORT FESTu. Show budou předcházet od 19.00 hodin koncerty kapel Strong Coffee a Akia b.a. V ten den je až do půlnoci otevřena i Stezka korunami stromů. Stejně tak bude otevřena již tradičně v sobotu 24. srpna, kdy si její návštěvníci budou moci poslechnout koncert Trio de Compostela.

V sobotu pokračuje festival Mistrovstvím ČR v dálkovém plavání a jachtingu, zároveň se bude konat Salomon Trail Running Cup 2013 – běh pro veřejnost s výběhem na Stezku nad korunami stromů.

Od 17.00 hodin pak zahrají studentské kapely a od 19.30 hodin Ivan Hlas Trio.
Na neděli, poslední den festivalu, je připraveno pokračování Mistrovství ČR v dálkovém plavání a jachtingu. Po celý víkend bude na pláži pod Aquaworld Lipno možnost si zdarma vypůjčit a vyzkoušet in-line brusle.

Vše o festivalu zde http://www.lipno.info/lipno-sport-fest-2013.html.

Eva Černíková, LIPENSKO s.r.o., E cernikova@lipno.info, T 606 720 020

Partnerem LIPNO SPORT FESTU 2013 jsou: