Stezka korunami stromů Lipno / Média a partneři / Tiskové zprávy / Navštivte celorepublikový unikát – Stezku korunami stromů Lipno

Lipno nad Vltavou, 18.února 2013

Neuvěřitelný výhled na Šumavu a za dobrého počasí i sousední Alpy, didaktické interaktivní zastávky, adrenalinové sekce pro děti a nejdelší suchý tobogán v České republice nabízí největší novinka loňského roku na Lipně – Stezka korunami stromů Lipno. Tuto ojedinělou stavbu, která se může pochlubit oceněním  „Novinka roku 2012“ navštívilo za osm měsíců fungování více než dvě stě tisíc návštěvníků z České republiky i ze zahraničí.

Stezka korunami stromů Lipno je první a jediná v České republice. Měří 675 m a je zakončena 40 m vysokou vyhlídkovou věží. Za maximálního stoupání 2 – 6 % se návštěvníci na stezce dostanou až do 24 metrové výšky. Unikátní je 52 metrů dlouhý tobogán s převýšením 24 metrů. „Tobogán je  velmi oblíben a  lze jej využít i opakovaně. Návštěvníci mohou vystoupat po točitém schodišti, aniž by museli procházet opět celou Stezku,“ upřesňuje Filip Pekárek, ředitel společnosti Stezka korunami stromů Lipno a doplňuje: „Věřím, že Stezka korunami stromů přinese návštěvníkům nevšední zážitky. Celý projekt je šetrně zasazen do stávajícího lesa. Při  realizaci jsme dbali na to, aby nedošlo k jeho poškození.“

Stezka je otevřená celoročně, což umožnuje vracejícím se návštěvníkům jedinečný zážitek a možnost srovnání okolní krajiny v průběhu celého roku a je kompletně bezbariérová. „Myslím si, že Stezka korunami stromů Lipno je ideální destinací nejen pro individuální turistiku, ale i pro skupiny, školy a firmy, protože si zde najde každý to své a je přístupná pro všechny věkové i výkonnostní kategorie. Další výhodou je, že okolí Stezky nabízí širokou škálu sportovního a kulturního vyžití a také potřebný komfort a kapacity doplňkových služeb,“ uzavírá pozvánku Filip Pekárek.

Marcela Haladejová, tel.: +420 601 505 155 či email marketing@stezkakorunamistromu.cz