Stezka korunami stromů Lipno / Média a partneři / Tiskové zprávy / Sobotní Lipenský KOLO-toč roztočí kola vašeho bicyklu stejně jako kolečka vašich bruslí

Druhý ročník akce s názvem Lipenský KOLO-toč odstartuje v sobotu 28. září v 10.00 hodin v Lipně nad Vltavou. Příznivci cyklistiky a in-line bruslení objedou část lipenského jezera po Jezerní cyklostezce, jedné z nejkrásnějších v České republice. Celá trasa sobotní akce měří cca 20 km a především pro děti budou připraveny soutěže a hry.

Lipenský KOLO-toč potrvá od 10 do 18 hodin a během tohoto času budou moci všichni účastníci projet trasu Lipno nad Vltavou – Frymburk – Frýdava – Přední Výtoň – Lipno nad Vltavou na kole či na in-line bruslích. První ročník měl velmi pozitivní ohlas. Účastnili se jej cyklisté nejen z jižních Čech. „Akce je věnována všem aktivním - rodinám s dětmi, seniorům i mladým lidem.  Po cestě jsme připravili soutěže a hry pro děti, v den konání bude pro účastníky např. jízda tobogánem na Stezce korunami stromů Lipno zdarma, platit budou zajímavé slevy v podobě zvýhodněného půjčovného na kola a brusle či zvýhodněného vstupného do Aquaworldu Lipno. Účastníci se také budou moci svézt s 20% slevou parníkem po Lipně. Bonusem je jízda převozem mezi Frymburkem a Frýdavou zdarma,“ informovala Jitka Fatková z organizující společnosti LIPENSKO.

Lipno je v České republice bezkonkurenční destinací, neboť jeho nabídka je celoroční. Turisté sem přijíždějí samozřejmě nejvíce v létě a v zimě, ovšem právě v mimosezónním období patří mezi nejvyhledávanější aktivity cykloturistika a in-line bruslení. Jezerní cyklostezka v délce 16 km je unikátní a atraktivní zejména díky svému zasazení na břehu lipenského jezera.

Jitka Fatková, LIPENSKO s.r.o., E-mail: fatkova@lipno.info, Tel.: 724 174 286