Stezka korunami stromů Lipno / Média a partneři / Tiskové zprávy / Stezka korunami stromů Lipno osvětlena!

Nedávno otevřená Stezka korunami stromů Lipno má další novinku – prodlouženou otevírací dobu o sobotách až do půlnoci a za tímto účelem nové netradiční osvětlení. Návštěvníci si mohou vychutnat romantickou scenérii západu slunce nad Lipnem nebo noční procházku. Speciální osvětlení dokáže měnit barvy a dotvářet již tak velmi emotivní atmosféru. Noční prohlídku, jejíž součástí bude pravidelně živý hudební doprovod, lze poprvé absolvovat tuto sobotu 18. srpna 2012.

• Speciální osvětlení, které dokáže měnit barvy
  • Lanová dráha Kramolín osvětlena také
  • Prodloužená otevírací doba (prázdninové soboty)

Stezka korunami stromů Lipno je od svého otevření doslova obležena návštěvníky. Provozovatelé i tak připravili další zajímavost. Stezku osadili speciálními světly, která umožňují jednak měnit barvu a dotvářet již tak romantickou náladu na stezce, ale také realizovat noční prohlídky. „Noční prohlídky jsou jedním z dalších zpestření, které pro návštěvníky chystáme,“ říká Filip Pekárek, ředitel společnosti Stezka korunami stromů Lipno. „Zbývající prázdninové soboty budeme mít otevřeno až do půlnoci a návštěvníci budou mít možnost okusit atmosféru noční prohlídky nebo si vychutnat západ slunce. Stezka bude osvětlena speciálními RGB lampami, které dokáží měnit světelné spektrum a budou tak dotvářet jedinečnou atmosféru.“ Na každou sobotu bude také na stezce připraven živý hudební doprovod. „Hudební žánr schválně neprozradím, bude to vždy takové malé překvapení pro návštěvníky,“ upřesňuje Pekárek a dodává, že se budou snažit vždy o jiný styl.

Prodloužení otevírací sobotní doba: 9:30 – 24 hodin

Platí do konce letních prázdnin.

V provozu bude i lanová dráha na Kramolín (též osvětlena) nebo speciální autobusová linka.

Stezku je možné navštívit každý den.  Přesnou otevírací dobu v závislosti na roční době lze nalézt na webových stránkách www.stezkakorunamistromu.cz.

O projektu Stezka korunami stromů Lipno

První česká stezka podobného druhu vyrostla na vrcholu Kramolína za pouhé dva měsíce. Dřevěná konstrukce je dlouhá 675 metrů a je citlivě zasazena do smíšeného šumavského lesa. Za maximálního stoupání 2 – 6 % se návštěvníci dostanou až do 24 metrové výšky. Dobrodružnou a přesto bezpečnou cestu po lávce zajišťuje konstrukce
z masivního dřeva a 75 dřevěných podpěrných sloupů. Dřevěné zábradlí a transparentní postranní síť jsou zárukou dokonalé bezpečnosti a zároveň výhledu. Stezka korunami stromů Lipno je zakončena 40 metrů vysokou vyhlídkovou věží.  Návštěvníkům se naskytne výhled na vrcholky Alp, téměř celé Lipno a nádherné okolí Šumavy. Součástí projektu je nejdelší suchý tobogan v ČR, který měří 52 metrů.

Více informací o Stezce korunami stromů Lipno najdete na www.stezkakorunamistromu.cz

Kontakty pro média:

Marcela Haladejová