Stezka korunami stromů Lipno / Média a partneři / Tiskové zprávy / Stezka korunami stromů Lipno přivítala nejstarší návštěvnici

Stezka korunami stromů Lipno přivítala nejstarší návštěvnici

Stezku korunami stromů Lipno navštívila Anděla Baborová, která letos oslavila 93 let. Vitální žena se stala okamžitě nejstarší návštěvnicí této unikátní atrakce v České republice, jež se nachází na vrcholu Kramolína a je součástí Active Parku Lipno v Lipně nad Vltavou.

Výlet na Lipno jsem si opravdu užila. Stezka vedoucí mezi korunami stromů je vskutku velkým zážitkem a výhled na lipenské jezero z takové výšky mne přímo nadchnul. Zvládla jsem ji bez větších potíží,“ řekla Anděla Baborová, která na Lipno přijela společně s dalšími obyvateli Domova pro seniory Chvalkov.

Nejstarší návštěvnice je živým důkazem toho, že Lipno je opravdu dostupné všem. Všichni na Lipně nyní s napětím očekávají, zda tento věkový rekord někdo v dohledné době překoná. „Zážitky takových návštěvníků, jako je paní Baborová, jsou pro nás důkazem, že Lipno je skutečně místem, které mohou navštívit všichni.  Snažíme se zpřístupňovat služby co nejširší veřejnosti, především pak rodinám s malými dětmi, seniorům a handicapovaným. A je vidět, že se nám to daří,“ informovala Jitka Fatková ze společnosti Lipensko, která se zabývá rozvojem turistické nabídky destinace Lipno. „Na Lipně je to pro seniory naprosto skvělé. Je na ně pamatováno v jejich specifických potřebách a díky tomu si to tu senioři užívají,“ řekl Karel Chalupa, ředitel pečovatelské služby. Jeho slova potvrzuje i ředitel Active Parku Lipno (společnosti Lipno Servis) Petr Dušek. „Někteří senioři se u nás chovají aktivněji, než o několik generací mladší lidé. Půjčují si elektrokola, dovádějí s vnoučaty v bazénu, jezdí elektročluny nebo se dopravují naší lanovkou ke stezce korunami stromů,“ podotkl Dušek.

Lipno v květnu zvítězilo v národním kole v evropské soutěži EDEN (European Destination of ExcelleNce) vyhlášené na téma Cestujeme bez bariér. Odborná porota ocenila především komplexnost turistické nabídky pro návštěvníky se specifickými potřebami, kterými jsou právě rodiny s dětmi, senioři či handicapovaní – těm všem Lipno umožňuje strávit plnohodnotný a komfortní pobyt.

Jitka Fatková, LIPENSKO s.r.o., T 724 174 286, E fatkova@lipno.info