Stezka korunami stromů Lipno / Média a partneři / Tiskové zprávy / Umístění plošiny umožní komfortní přístup na úplný vrcholek vyhlídkové věže handicapovaným.

Stezka korunami stromů Lipno již od svého otevření myslí i na handicapované. I proto destinace Lipno získala prestižní ocenění EDEN (European Destination of Excellence) za projekt LIPNO BEZ BARIÉR. „Po velmi úspěšné letní sezóně jsme se rozhodli, že uděláme pro návštěvníky maximum a umožníme všem výstup až na vrchol vyhlídkové věže,“ říká Filip Pekárek. Na té byla instalována plošina, která vozíčkářům, ale také rodinám s kočárky umožní snadno zdolat poslední dva metry a užít si pohodlnou cestu až do posledního patra věže bez jakýchkoliv omezení. „Na vrchol 40metrové vyhlídkové věže se tak dostane každý,“ říká Filip Pekárek, ředitel společnosti, která Stezku korunami stromů provozuje.

Umístění plošiny umožní komfortní přístup na úplný vrcholek vyhlídkové věže handicapovaným. Vozíčkáři tak budou mít nově možnost dostat se bez námahy do nejvyššího bodu oblíbené turistické atrakce a kochat se krásným výhledem na šumavskou přírodu a Lipno. Nově umístěná plošina je přitom jedinou technologií, kterou turisté na Stezce uvidí. Bezbariérovost je totiž řešena především pozvolným stoupáním dřevěné lávky a vozíčkáře tak na jejich cestě nečekají žádné viditelné překážky.

„Na handicapované jsme mysleli již při samotném projektování Stezky korunami stromů. Jen finální stoupání na vyhlídkovou plošinu bylo jediné slabší místo, které snižovalo komfort vozíčkářům, aby se dostali na vrchol bez cizí pomoci. Chtěli jsme, aby o výhled nebyli ochuzeni, a proto jsme se rozhodli instalovat plošinu, která jim zajistí snadný přístup,“ říká ředitel Stezky korunami stromů Lipno, Filip Pekárek.

Stezka měří 675 m a návštěvníkům kromě unikátních výhledů a možnosti poznat život v korunách stromů nabízí i nejdelší suchý tobogán v ČR. Na své si přijdou zvláště rodiny s dětmi. Ty si užívají adrenalinové stanice nebo získávají nové vědomosti u didaktických tabulí. Stezka je otevřena po celý rok. V zimních měsících si mohou lyžaři zdarma zapůjčit outdoorovou obuv a skloubit lyžování na sjezdovkách s unikátní procházkou korunami stromů.

Marcela Haladejová, tel.: +420 601 505 155 či email marketing@stezkakorunamistromu.cz